# #

FAQ

Pot activa serviciul AliasPay la mai multe banci la care am cont folosind același număr de telefon?

În baza de date a AliasPay, unui număr de telefon i se poate asocia un singur IBAN. Astfel, numărului de telefon îi va fi asociat IBAN-ul contului deschis la banca la care ați activat ultima oară serviciul.

Cât durează un transfer utilizând serviciul AliasPay?

Un transfer utilizând serviciul AliasPay durează mai puțin de 10 secunde și banii pot fi chiar ridicați de către beneficiar din contul său (sau utilizați online) - dacă banca ta ți-a oferit posibilitatea să plătești către un număr de mobil prin opțiunea Plăți Instant (sau poate dura cât o plată tradițională – adică maxim două ore în sistemul central TRANSFOND, la care se adaugă partea de timp de la banca clientului plătitor la TRANSFOND, în funcție de programul de operare al fiecărei bănci).

Când este disponibil serviciul AliasPay?

Serviciul AliasPay al TRANSFOND este disponibil non stop - 24/7/365. Vă rugăm să vă adresați băncii dumneavoastră pentru mai multe detalii.

Cât costă o plată AliasPay?

TRANSFOND nu taxează direct consumatorul final. Eventualele comisioane de procesare sunt stabilite de către banca dumneavoastră și afișate în tabelul de comisioane al acesteia.

Pot utiliza AliasPay pentru plăți în euro și transfrontaliere?

La momentul actual, serviciul AliasPay al TRANSFOND este disponibil doar pentru plăți în lei pe teritoriul României.

Cât de sigur este serviciul AliasPay?

Serviciul AliasPay este integrat cu banca dumneavoastră și beneficiază de aceleași standarde de securitate garantate de bănci pentru toate soluțiile și aplicațiile de plăți oferite.

Serviciul AliasPay este furnizat de către TRANSFOND, instituție responsabilă pentru desfășurarea compensării și decontării electronice interbancare în România începând cu anul 2005, cu un nivel de disponibilitate de peste 99%.