# #

Serviciul

CEA MAI FACILĂ ȘI RAPIDĂ PLATĂ INTERBANCARĂ ÎN CONDIȚII DE MAXIMĂ SIGURANȚĂ

Plătește oricând (24/7/365) folosind numărul de telefon mobil al destinatarului plății tale și banii ajung instant sau ca o plată obișnuită/ tradițională. Viteza de execuție a plății va depinde de alegerea ta (dacă banca ta își va furniza serviciul și pentru plăți instant și pentru plăți tradiționale) sau de modul în care banca ta a optat să furnizeze serviciul pentru clienții săi. Beneficiarul plății trebuie să fie înrolat în AliasPay.

Serviciul este destinat persoanelor fizice și juridice, deținătoare de cont bancar.

Clienții băncilor care oferă serviciul AliasPay pot iniția plăți extrem de simplu între două conturi deschise la bănci diferite, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plății, prin intermediul serviciului AliasPay, dezvoltat și pus la dispoziție comunității bancare de către TRANSFOND.

AliasPay este un serviciu de tip SPL (Standardised Proxy Lookup) care facilitează inițierea de plăți pe baza unui alias (numărul de telefon mobil) pe care cel care face plata îl cunoaște la momentul inițierii acesteia. AliasPay realizează corelarea, pentru furnizorii de servicii de plată, între alias și numărul de cont IBAN al beneficiarului plății.

Este primul serviciul de acest tip dezvoltat în România, dat fiind că, până în acest moment, au existat soluții de plată cu utilizarea numărului de telefon mobil în locul IBAN-ului doar ca servicii intrabancare (când ambii clienți participanți la o plată au contul în aceeași bancă). AliasPay extinde posibilitatea de a se plăti folosind numărul de mobil și între conturile a două bănci diferite, oricare ar fi ele (interbancar) - atât timp cât băncile respective participă la AliasPay.

Serviciul are la bază schema SPL a Asociației Române a Băncilor.

În cazul infrastructurii pentru AliasPay, nivelul de securitate și disponibilitate este similar cu cel asigurat pentru funcționarea Casei de Compensare Automată a plăților interbancare, iar ca viteză, TRANSFOND oferă ca performanță un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde.

Entități implicate în AliasPay